Er huset ditt for varmt i sommer?

Sommeren er her. Etter en lang vinter inspirerer og vekker sommeren oss til live mens de kjølige nettene er perfekte for refleksjon og for å senke skuldrene.

Det er ikke like deilig å gå inn for en kald drikke og en pause fra sola når det er varmere inne i hjemmet ditt enn det er utenfor. Er det mulig å holde hjemmet behagelig på varme sommerdager, også uten luftavkjøling?

Energi varmer opp boligen

Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å gjøre hjemmet mer komfortabelt. Første skritt er å sjekke termostatene. Jo mer energi du slipper inn i hjemmet ditt, jo varmere blir det. Du vil kanskje beholde noe av varmen i baderomsgulvene, men slå ellers varmekabler, panelovner og andre varmekilder av for sommeren. Husk også at det ikke bare er de primære varmekildene som produserer varme, men også elektriske enheter som kjøleskap, fjernsyn og datamaskiner og så videre. Det er best å slå av alt du ikke trenger.

Dernest, trekk persienner eller solskjerming ned om natten. Skjerming som er plassert på utsiden er mest effektiv fordi den reflekterer sollyset vekk fra hjemmet ditt før det kommer gjennom vinduet. Dersom du vurderer å kjøpe innvendig skjerming, se etter produkter med høyere refleksjonsverdier.

La vinduene være åpne

Et annet tips er å holde noen av vinduene åpne, til og med om natten. Varmen stiger, og et åpent vindu i hver etasje vil hjelpe luftstrømmen gjennom huset. Kjøligere uteluft vil trekkes inn gjennom de nederste vinduene og presse varmluft ut vinduene i de øvre etasjene. Start dagen med et så avkjølt hjem som mulig. Dette vil medvirke til en lavere temperatur midt på dagen.

Stopp varmeveksler i ventilasjonsenhet

Et siste råd er at ventilasjonsenheten i hjemmet ditt også kan hjelpe til med å holde en behagelig temperatur. De fleste ventilasjonsenheter, også Kardia-enheter inkludert i Kardia Prefab, har en sommeravkjølingsmodus. Denne modusen slår inn automatisk for å stoppe varmeveksleren og øker viftehastigheten for å nedkjøle hjemmet, spesielt om natten. Forsikre deg om at enheten er innstilt riktig slik at sommeravkjølingsmodusen er aktivert. For instruks på hvordan du kan innstille Kardia ventilasjonsaggregat se denne supportartikkel.

God sommer!

Vi i Kardia ønsker alle våre lesere, følgere, kunder og partnere en fantastisk sommer! Dersom du har forestående planer om prosjekter hvor vi kan hjelpe til med prefabrikkerte tekniske løsninger eller løsninger for smarthus, vennligst ta kontakt!

Interessert i Kardia?

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som bygger boliger! Ta kontakt med oss så finner vi en løsning sammen som passer ditt prosjekt.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Du kan lese mere om våre Kardia Prefab prefabrikkerte tekniske skap, eller om Kardia Smart, vår egenutviklet smarthus plattform.

Siste nytt