Er det lønnsomt å bruke solcellepaneler i Norge?

“Solcellepaneler egner seg bare ikke i Norge”, “Strøm er for billig”, “Det er for lite sol, og den solen vi får, den får vi om sommeren - når vi minst trenger det.”

Du har kanskje hørt slike utsagn før. I Kardia var vi temmelig overbeviste om det ikke var noen mulighet for at solenergi kunne være en fornuftig ting å satse på i Norge.

Energiprisene er økende

Vi var også ganske sikre når det gjaldt to andre utviklingstrender — at energiprisene ville øke, og at prisene på solcellepaneler ville gå ned. Med tiden skulle det nok bli lønnsomt med solcellepaneler. Men når?

Disse teoriene var bakteppe for undersøkelsen av egnethet og gjennomførbarhet som vi nylig foretok. Studiet var delvis finansiert av Enova, og ble gjennomført i samarbeid med International Fire Consulting og IPD Norway. Vi vil gjerne takke samarbeidspartnerne våre for hjelpen med prosjektet.

Så, er solenergirevolusjonen nærmere enn vi kanskje forestilte oss? Sjekk ut vår artikkel om du skal installere solcellepaner nå!

Interessert i Kardia?

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som bygger boliger! Ta kontakt med oss så finner vi en løsning sammen som passer ditt prosjekt.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Du kan lese mere om våre Kardia Prefab prefabrikkerte tekniske skap, eller om Kardia Smart, vår egenutviklet smarthus plattform.

Siste nytt