Derfor bør du gjøre ditt hjem til et Smarthus

I gamledager var et hus et hus. Hus hadde størrelse, funksjon og beliggenhet, og folk kjøpte eller leide dem deretter, basert på hva de måtte ønske seg innenfor disse smale kriteriene.

Men slik er det ikke lenger. Hus kan nå utstyres med smarthusegenskaper skreddersydd til din livsstil, og de kan øke verdien på hjemmet ditt og forbedre livskvaliteten på en måte mange knapt kan forestille seg. I korte trekk, hus er nå organiske og blir brakt til live takket være det faktum at du nå kan få hvilken smarthjemløsning du måtte ønske.

For den uinnvidde kan tanken på å gjøre hjemmet om til et smarthjem virke skremmende. Noe av sjargongen som benyttes for å selge smarthusprodukter og funksjoner kan være forvirrende og det store utvalget kan få selv den mest erfarne entusiast til å føle seg overveldet.

Å definere det smarte hjemmet.

Så la oss begynne med en grunnleggende definisjon - hva er egentlig et smarthus? Det er et vanskelig spørsmål fordi enheter kan gjøre så mye forskjellig, men den enkle definisjonen sier at et smarthus er en bolig utstyrt med enheter som kan automatisere husholdningsoppgaver.

Det høres spennende ut, eller? Det er faktisk det, mest fordi definisjonen kun skraper i overflaten. For å komme under den må du ta for deg et av de spesifikke områdene hvor smarthusenheter har blitt vanlige og se nærmere på hva som er mulig.

Vi kan begynne med underholdning siden dette er ett av de mest populære områdene når det gjelder nye, spennende produkter. De fleste kjenner til Siri, den automatiserte iPhone-assistenten som rett og slett var den første allment tilgjengelige enheten med automatiserte smartelefonfunksjoner.

Deretter kom etter hvert Alexa, Amazons automatiserte hjemmeassistent. Alexa var ganske primitiv til å begynne med, men man kan trygt si hun ble voksen raskt og begynte å gjøre ting som ble nyttige nyvinninger i hjemmet. Hun kan nå spille av musikk og film, sette opp og hjelpe til med spill og til og med endre belysningen i henhold til hva du måtte lytte til eller se på.

Men dette er bare begynnelsen når det gjelder underholdning. Enhetene som kan hjelpe deg å gjøre dine valg blir stadig smartere på grunn av ekstraordinære fremskritt innenfor AI-teknologi (kunstig intelligens). Stemmestyrte enheter kan nå hjelpe deg med å velge hva du skal se på, og de kan gi deg anbefalinger og oppdatere deg på siste nytt innenfor underholdning.

Det er en stor, ny verden der ute og den blir mer og mer spennende ettersom tiden går. Forestill deg at du har den mest underholdende vennen du kan tenke deg. Dette vil gi deg en idé av hva fremtiden for denne glitrende delen av smarthjemindustrien ser ut, ikke minst med tanke på at størrelser som Google blander seg inn i kampen om å tilby sitt eget utvalg av underholdningsprodukter for smarthjem.

Du kan lese mer om hvordan et smarthus fungerer her.

Greit, la oss plante føttene godt på bakken for et øyeblikk.

Alle ønsker seg praktiske produkter som gjør hverdagslivet enklere og som kontrollerer kostnadene som følger med å eie eller leie et hjem, og smarthusindustrien har begynt å ta over også denne delen av livsstilsmarkedet.

La oss ta en titt på noen av de enkleste og beste. Begynn med termostatene, som jo har vært på markedet en god stund, men disse har også blitt mer og mer intelligente, dag for dag.

Nå kan de ikke bare automatisk kjøle ned eller varme opp hjemmet ditt, men hvitevarene kan også bli med på smarthuskommunikasjonsleken. De kan slåes av når du ikke er til stede eller når du ikke bruker dem. Omfanget av denne formen for kommunikasjon kommer også til å ekspandere eksponentielt på grunn av fremskritt innenfor AI.

Et tryggere hjem.

Med et smarthus vil du ha mange muligheter til å gjøre hjemmet ditt tryggere, både for deg selv og familien din. Du kan få en unik kontroll over hjemmet ditt som lar deg låse inngangsdøren og se hvem som kommer hjem, ha oversikt over brannalarm og hvem som beveger seg i huset og du kan få varsler om vannlekasjer. Dette er bare noe av det du kan gjøre for at ditt hjem blir det tryggeste sted å oppholde seg.

Og dette er bare begynnelsen. Vi har ikke snakket særlig om sikkerhet, om hjelp med matlaging, vask og klesvask eller bestilling av dagligvarer. Så dersom dette tiltaler deg - og hvorfor skulle det ikke? – bli med på leken og begynn med å gjøre boligen din om til et smarthus.

Interessert i Kardia?

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som bygger boliger! Ta kontakt med oss så finner vi en løsning sammen som passer ditt prosjekt.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Du kan lese mere om våre Kardia Prefab prefabrikkerte tekniske skap, eller om Kardia Smart, vår egenutviklet smarthus plattform.

Siste nytt