Installer solcellepaneler på huset ditt!

Ja, til og med i Norge!

Dette var konklusjonen i studien av solcellepaneler som vi nylig gjennomførte.
Planlegger du å bygge ny enebolig? Lurer du på hvilke energikilder du bør benytte deg av?

Vi hos Kardia har også fundert på dette. Etter å ha studert saken i detalj, kan vi konkludere med at uansett hvilke andre energiløsninger du velger, bør du installere fotovoltaiske solcellepaneler.

Kanskje forestiller du deg at solcellepaneler er noe du kan bruke til å redusere karbonutslippet og på den måten spare miljøet. Det er en viktig grunn. Men det finnes også en annen grunn – den at det er en god investering!

Solcellepaneler er en investering

La oss ta en kikk på tallene. For å illustrere dette kan vi se på husmodellen «Noomi» — en populær modell fra vennene våre hos ABChus. Et solenergisystem med kapasitet på 4kW koster rett under kr. 60.000 fra Fjordkraft.  Du får kr. 15.000 tilbakebetalt fra Enova. Forventet levetid på panelene er 30 år mens invertere har en levetid på 10 år.  I løpet av det første året i drift vil du spare 3000 kr. i reduserte energiutgifter, og få 1000 kr. i nettofortjeneste.

Dersom du ser på dette som en investering over 30 år, kan du forvente en årlig avkastning på 2%.  Det er kanskje ikke like bra som aksjemarkedet, men definitivt bedre enn sparekontoen din. Og dette er basert på dagens energipriser! Hvis energiprisene øker, går avkastningen din også opp.

Solenergi - Bra miljøet og økonomien!

Solcellepanelenes tidsalder har endelig kommet!  Det er ikke lenger bare et meningsløst prosjekt for å vise at du bryr deg om miljøet. Installer solcellepaneler på huset ditt – jo før jo heller! Du kan se frem til mer nytt fra Kardia på denne fronten i de kommende ukene!

Vår takk går til Enova for støtten med prosjektet, og til våre behjelpelige prosjektpartnere i IPD og International Fire Consulting.

Hvis du synes denne artikkelen var interessant, er sikre på at du vil like våre artikler nedenfor!
Kardia jobber med smarte, enkle og miljøvennlige løsninger i boligmarkedet. Sjekk ut våre produkter og løsninger på kardia.no.

Interessert i Kardia?

Vi ønsker å komme i kontakt med deg som bygger boliger! Ta kontakt med oss så finner vi en løsning sammen som passer ditt prosjekt.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Du kan lese mere om våre Kardia Prefab prefabrikkerte tekniske skap, eller om Kardia Smart, vår egenutviklet smarthus plattform.

Siste nytt